Gaat Rentaloft de “internationale toer” op ? | RentALoft

Gaat Rentaloft de "internationale toer" op ?

Rentaloft “uitbaten” zorgt voor heel wat leuke contacten. Vandaag kwam een zevenkoppig – hallo! – productieteam uit Frankrijk een kijkje nemen. Ze bezochten in totaal drie locaties als voorbereiding op een commerciële videoshoot eind juni. De criteria: strakke, ruime, locatie met veel lichtinval. Ik had een afspraak met de “Executive Producer”. Zelf een Belg, maar vaak actief voor Franse bedrijven.

Hij legde me uit dat videoproductie doen voor Fransen in la petite Belgique vaak heel wat voordelen heeft. Hoofdargument in zijn ogen was dat ondanks de Belgische BTW-wetgeving de lonen van het grootste deel van technici competitief blijven. “TVA inclu” zouden ze zich op hetzelfde niveau bevinden als de buitenlandse lonen, maar dan zonder BTW. En de prijzen voor locaties, decors, studio’s, hotelkosten…dat zou allemaal ook best gunstig zijn als je de grensoverschrijdende vergelijking zou maken.

Een ander argument dat ie maakte is dat je in België een scala hebt van interessante decors bij de keuze van je locatie. En de grote diversiteit van de Belgische steden zou ervoor zorgen dat je heel wat architecturale keuze hebt in stijl en tijdsgeest. In Brussel (maar ook Antwerpen) kan je inderdaad straten en wijken van alle mogelijke architecturale stijlen vinden, zodat je je heel makkelijk van Parijs, naar Den Haag of Londen kunt verplaatsen. Door in 1 stad te blijven. Alles op een kluitje. De perimeter rond Brussel en Antwerpen is hooguit 75 kilometer. Heel makkelijk als je drie draai-dagen plant en je drie totaal verschillende locaties wilt aandoen.

Daarnaast bleek ook duidelijk dat voor hen een Thalys-tripje van 1.20 uur helemaal geen bezwaar is. Zeker nu de Thalys ook vlotjes Antwerpen aandoet. En onze gerenommeerde gastronomie bleek het ultieme argument.

Ik houd jullie op de hoogte of Rentaloft zijn eerste reclamespot voor een Frans merk realiseert. Drie keer raden voor welk sexy product het is!