Location Hunting en planning | RentALoft

Op zoek gaan naar de perfecte locatie is geen evidentie. Bij alle contacten die ik de voorbije maanden heb gehad met verantwoordelijken van productiehuizen of location scouts was dat het terugkomende thema. Zelf al is dat iets ogenschijnlijk banaals als een badkamer voor een reclamespotje. Creatieven hebben een verhaal in hun hoofd (of neergepend) en willen terecht het liefst geen compromissen sluiten. Het woord authenticiteit komt hier vaak bij terug. Hieronder zie je een filmpje van regisseur Jean-Jacques Annaud (Seven Years in Tibet – In the Name of the Rose) als Location Scout. De juiste locatie vinden is voor hem een deel van het storytelling-proces; een deel van het emotionele van een film.

“Each time I start a movie, I start with a long research,” Annaud said. “Here, the locations are part of the story, part of the scope, part of the emotion.

Uiteraard gaat het hier echt wel over grote, heel ambitieuze filmprojecten. Boeiend is het zeker wel.

Het Doho Film Institute heeft verder ook een ‘Making Of’ met Jean-Jacques Arnaud in de woestijn van Qatar.

Ook voor fotografen is planning vaak het ordewoord. Op de website “In Pursuit of Light”, Real lessons in Photography, shoot Timothy Faust educatieve filmpjes voor fotografen om bij te leren. Hieronder eentje over Location Scouting en de uitgebreide planning die erbij komt kijken.