Fashion Shooting door Dap Models Academy | RentALoft

Fashion Shooting door Dap Models Academy

Op zondag 7 november organiseert fotograaf en Digital Art Productions eigenaar Guy Croisiaux een fotoshoot bij Rentaloft. Als fotograaf is hij gespecialiseerd in “Male Portfolio’s” en de man achter de gratis opleiding DAP Models Academy.

Voor zijn Academy zoekt hij permanent leuke locaties om zijn aspirant-modellen heel wat praktijkervaring mee te geven. Modellen krijgen op die manier de kans tijdens hun opleiding een mooi portfolio uit te bouwen. DAP models Academy is een non-for-profit concept. Hoe gaat het in zijn werk? Zo formuleert Guy Croisiaux het zelf:

Iedereen die wil aansluiten kan twee jaar lang een basisopleiding fotomodel krijgen; deze is volledig praktijkgericht. We leren je alle basis technieken aan betreffende poseren, kledij, attributen & props, drama en expressie, het werken in groepen, praktijkopdrachten in commerciële omgevingen, etc. We bieden werkelijk een totaalconcept aan! Dus geen half werk. We zwaaien niet met diploma’s en getuigschriften, je wordt uiteindelijk afgerekend op wat je kan en niet op een stukje papier. Je portfolio is van doorslaggevend belang en niet één of ander nepdiploma. Wees ervan overtuigd;  wie met ons in zee gaat krijgt één van de betere praktijk opleidingen die in ons land voorhanden zijn.

Een carriére als mannelijk fotomodel

Heb je ambitie en geloof je in je eigen potentieel om toegelaten te worden tot de Academy van Guy Croisiaux, dan kan je je eenvoudig inschrijven op zijn site. Vooraleer je toegelaten wordt, heeft er een test-shooting plaats. Belangrijkste criteria in de selectie? Motoriek, lichaamsstructuur, communicatieve vaardigheden, uitstraling en aanleg om model te worden. Daarnaast moet je ook weten dat de nodige sociale capaciteiten vereist zijn. Positieve testimonials van modellen lees je in het gastenboek.

Naar aanleiding van de shoot in de loft had ik een kort gesprek met ondernemend fotograaf Guy Croisiaux en wou graag weten waarom hij eigenlijk “gespecialiseerd is” in mannenfotografie. Het antwoord is al even logisch als duidelijk.

Guy Croisiaux:

“Het heeft vooral met organisatie en kostprijs te maken. Werken met vrouwen vraagt een heel andere aanpak. Zo moet er al zeker een hairstylist(e) en een visagist(e) aanwezig zijn. Ook moet je altijd rekening houden met sanitaire voorzieningen in de directe omgeving van de locatie. Dit alles kan de kosten van een shooting drastisch doen oplopen. Verder is er ook het feit dat er honderden fotografen en studio’s zijn die met vrouwen werken. Bovendien werken wij bijna uitsluitend in URBEX omgevingen en die zijn niet altijd vrouwvriendelijk. Maar vooral, DAP heeft zich van in het begin willen profileren als exclusieve mannen fotografie omdat 95% van de fotografen enkel vrouwen fotograferen.”

Iemand ambitie om model te worden? Je weet wat je te doen staat… 😉