Rent-A-Garden – Nieuw ”Rent-concept” voor de tuinlozen | RentALoft

Rent-A-Garden – Nieuw ”Rent-concept” voor de tuinlozen

Rent-A-Garden

© Rent-a-garden.be

Ben je tuinloos en wil je toch af en toe genieten van een leuke tuinervaring? Dan moet je zeker www.rent-a-garden.be eens checken. Het concept van Ivo Van Genechten en zijn vriendin Brigitte kwam vorige week uitgebreid in de Belgische media (VRT – Studio Brussel – Het Laatste Nieuws,…). De timing van hun ‘launch’ was misschien niet ideaal met het druilerige weer van de afgelopen dagen, toch ben ik uiteraard benieuwd of ze veel reacties van ‘de gewone man met tuin’ erop gaan krijgen.

Hun tuin ligt er blijkbaar prachtig bij en het is er heerlijk genieten, maar zelf profiteren ze er nauwelijks van. “We zijn zo druk bezig dat we er weinig tijd in doorbrengen”, zeggen ze in Het Laatste Nieuws. “Daarom dachten we: waarom zouden we hem niet verhuren aan mensen die geen tuin hebben?”

Op hun site www.rent-a-garden.be biedt het koppel nu de tuin – hun woning ligt in Leuven – te huur aan. Voor 90 euro kan je een namiddag relaxen tussen hun planten. “Wie 20 euro extra betaalt, mag ook de barbecue gebruiken. Al beperken we het wel tot 5 personen. Het is niet de bedoeling om de tuin te verhuren voor wilde feestjes. We willen dat de mensen zalig kunnen relaxen.” zo schrijft Het Laatste Nieuws nog.

De twee hopen dat hun initiatief navolging krijgt van andere tuinbezitters. Voor 90 euro per jaar mag iedereen zijn stukje groen aanprijzen op de website. De criteria hiervoor?

  • Je moet een leuke tuin kunnen aanbieden die iets bijzonders heeft : niet enkel een grasveld
  • Je moet een zeker niveau van privacy kunnen bieden aan de huurders
  • Zelf digitaal foto’s en een beknopte beschrijving aanleveren
  • Je moet in staat zijn een tuinreglement op te maken voor je bezoekers. Dit reglement zal ook online op hun site verschijnen.

Ik wens hen veel succes met hun initiatief en zal hen misschien eens contacteren met het oog op een toekomstig partnership. :)

Zouden jullie de tuin van een ander huren voor een BBQ of relax-namiddag?