16 zaken die ik met Rentaloft heb geleerd | RentALoft

16 zaken die ik met Rentaloft heb geleerd

Hieronder zijn 16 verschillende zaken die ik tot nu toe met het opstarten van Rentaloft heb geleerd:

1/ Hoge muren en veel ruimte hebben is chic. Maar in de winter als het ontzettend koud is, mis je de gezelligheid en geborgenheid van de kleine ruimte.

2/ Het voordeel van weinig opbergplaats hebben, is dat je veel efficiënter wordt in het weggooien van stuff. Ook denk je vaak twee keer na voor je iets nieuws koopt.

3/ Een eigen zaak starten doe je eerst in je hoofd. Als dat deel daar volledig opgestart is, volgt de rest gewoon vanzelf. Daarna is het zaak zeker niet te blijven hangen in de idee-fase. Iedereen heeft ideeën. Guillaume Van der Stighelen schrijft in zijn laatste boekje Creativiteit: “Jij vindt geen ideeën. Ideeën vinden jou.” Yep, en dan moet je er gewoon klaar voor zijn. Geen weg terug.

4/ Elke ondernemer, elk nieuw product zou eerst een jaar Spielerei-tijd moeten krijgen. Een Business Plan is voor 1 keer dan geen Guess Plan.

5/ Het is veel makkelijker om meer geld te verdienen en iets spectaculairs te doen, als je niet doodsbang bent van de financiele apocalyps om je job te verliezen.

6/ Location Scout is echt wel een coole job. Ik zie mezelf dat wel doen. Ooit.

7/ Tijd is zoveel meer waardevol dan geld.

8/ Er lopen behoorlijk wat creatieve mensen rond in Vlaanderen met de meest krankzinnige scenario’s. Gelukkig moet iemand anders voor hen een locatie zoeken.

8/ Elke persoon in loondienst zou zichzelf de luxe moeten geven om 5 uur per week te besteden aan een zijproject. Het doet je heropleven.

10/ Zelfs met een fysieke locatie als hub, blijft het internet jouw meest belangrijke hub. Zonder Google (en steeds vaker Facebook) besta je gewoon niet.

11/ De kunst is te convergeren.

12/ Mensen, zeker je dichte omgeving, zeggen heel snel “doe maar gewoon”. Time dus goed hoe je een idee aankondigt. Je moet dan zelf al zo overtuigd zijn, dat er geen weg meer terug is. Ze hebben sowieso ook nooit ‘het totale plaatje’.

13/ Locatie Locatie Locatie

14/ Projecten managen vraagt moed. De kunst bestaat erin zo specifiek mogelijk te zijn in je wensen. De meeste mensen stoppen waar ze door moeten gaan. Super moeilijk is dat.

15/ Geduld en inspanningen doen om jezelf iets aan te leren, wordt pas beloond als je er goed in wordt. Op een bepaald moment bereik je je eigen Tipping Point. (en dat kan gaan van budgetten beheren, tot online marketing, rapporteren of zelf gewoon luisteren naar mensen)

16/ Mensen denken constant in kotjes. Als je zelf tracht de kotjes te vergeten en dingen benadert als *een kotjes-vertaler* dan ben je vaker open voor nieuwe info

That’s it voorlopig. :)

Heb jij zaken geleerd bij het opstarten van je eigen zaak of idee? Tell me!