Ode aan de loft locatie – deel2 | RentALoft

Ode aan de loft locatie – deel2

“De droom van ultieme vrijheid binnen de eigen vier muren? Dat zijn hoge plafonds, bakstenen wanden en reusachtige raampartijen met al dan niet veel lichtinval. Wie het zich permitteren kan, neemt een architect onder de arm en tovert een verkrotte woning of fabriekshal met potentieel om tot een uitgebouwde loft. Dat was zo in de jaren 40, in de nineties en zal ook binnen 20 jaren nog het geval zijn. Ja toch?”

Dat schreef ik alleszins een tijdje geleden in “Ode aan de loft: een groot vrijheidsgevoel en een “coole” houding ten aanzien van het leven.”

Uiteraard geldt dit niet enkel voor Antwerpen. Ook in Londen heb je heel wat fashionable delen, waarvan deze Victoriaanse loft een prachtig voorbeeld is. Totaal andere stijl weliswaar. Maar raakpunten op filosofisch vlak.

Victorian loft

jjlocations

Het interview van Helen Costello met kinderboek illustratrice Beverlie Manson is de omweg waard…

Wat is het beste aan leven in dit type van ruimte?
Het past bij mijn levensstijl. Ik heb emotionele onderdelen aangebracht. Ik denk dat iedereen die in een loft woont en het tot individuele kamers hackt, die mist een paar zaken. Want als je zo wilt leven, dan moet je gewoon een flat kopen. Ik heb alles open gehouden, zelfs de badkamer.

Right. Hoewel hier en daar een deur toch ook een gemak kan zijn….

Locatie agentschap 1st option zorgt bij haar voor de locatie-verhuur. “Sometimes I can be watching TV and I’ve been watching it for a while and suddenly I realise – hang on a minute, that’s my place!”
Herkenbaar!

Lees het artikel van Helen Costello: “Hot Houses: Loft living”