Zijn er nog amateurs in de zaal? | RentALoft

Zijn er nog amateurs in de zaal?

Usher featuring Mutse

Toen Rentaloft het levenslicht zag, had het grosso modo steeds twee typische locatie-afnemers voor ogen. Professionals. En amateurs. Over de pro heb ik het hier al een paar keer gehad. Professionele fotograaf, videoproducer, PR verantwoordelijke, marketing pro, workshop consultant, noem maar op. De amateur is echter een andere belangrijke en soms wat verguisde doelgroep, maar vaak ook een pro in wording. In tegenstelling tot mensen als Andrew Keen, autheur van The Cult of the Amateur, zijn we hier wel positief over (culturele) producties “van amateurs”.

Ook amateurs willen maar al te graag hun talent botvieren in een wat ongewone locatie. In de meeste gevallen is dat de amateur-fotograaf. Om tips en tricks voor portretfotografie te verbeteren. Of modellen in wording. Om hun beginnende portfolio verder uit te bouwen. Of zelfs de organisatoren van een vrijgezellendag. Om hun dansende nog-net-niet getrouwde vriendin te verrassen met een leuke choreografische akt.

Hieronder het resultaat van zo’n namiddag. Dansende meiden tonen in de loft wat ze in hun mars hebben. Learned on the spot…