Realtor.com en zijn nieuwe iPad app | RentALoft

Innovatie in de mobiele vastgoedwereld: realtor.com iPad app

Voor mobiele innovatie in de vastgoedwereld kijk je vaak best eerst naar de VS. Zelfs nu de markt daar de voorbije jaren in elkaar is gestuikt. Zie ook een ouder artikel over Geo-Fencing hierover. Realtor.com brengt nu in de herfst met zijn vernieuwde iPad app dat match-making principe wat dichterbij. Volgens wat ik van onderstaand preview-filmpje versta, gaan zij met hun mobiele app stevig innoveren.

Op een mini-site zie je dat ze makelaars teasen om alvast te registreren zodat ze als eerste die app aan hun eigen klanten kenbaar kunnen maken. Elke geregistreerde makelaar krijgt dan een unieke url die hij op zijn beurt naar zijn klantenbestand kan sturen (via een badge op de site, een tekstbericht etc). Bedoeling is dan uiteraard dat die consument (huizenzoeker) de app via iTunes (of andere store) kan downloaden.

Het leuke voor consumenten die met een makelaar werken, is dat ze met de iPad in de hand tijdens hun zoektocht die helpende makelaar kunnen pingen, en real-time met hem of haar kunnen ‘samenwerken’. Wellicht zal in de praktijk blijken dat er nog wat hordes zijn om dat hele proces ideaal te doen verlopen, maar potentieel heeft het zeker om die twee dichter samen te brengen.

Bezitten makelaar en huizenzoeker beide de app, dan kunnen ze makkelijk samen communiceren (via push-berichtjes) over het mogelijke droomproject. En al die uiteenlopende conversaties over al die woningen worden voor beide partijen mooi voor de toekomst gearchiveerd. Op het eerste zicht zie ik vooral waarde voor realtor.com, maar toch interessant om innoverende pogingen te zien om business en consument mobiel dichter bij elkaar te brengen…

Check het intro-filmpje maar even hieronder. De app zou ergens in de herfst voor de Amerikaanse markt beschikbaar moeten zijn.