Makkelijk promovideo’s maken van je product | RentALoft

Makkelijk promovideo’s maken van je product

Toen ik de site in september van vorig jaar vernieuwde, had ik ook het idee om een eenvoudige promotievideo te maken. Zomaar. Maar ook met in het achterhoofd een 30-seconden “element” te hebben om Rentaloft aan newbies uit te leggen. Zij die de reclamesector wat kennen, weten dat zoiets al snel heel wat geld kan kosten. Vaak ook weggegooid geld omdat je moeilijk op voorhand kan inschatten, of dat filmpje je helpt bij conversies of algemene bekendheid. Dan maar wat experimenteren met tools die toch een vrij professioneel resultaat kunnen bieden. Maar voor ik verder ga, bekijk eerst dit korte filmpje.

Toch niet slecht, als je beseft dat ik dit zelf  op een 2-tal uur kon produceren. :)

Benodigde tools hiervoor:

  1. PowToon – hiermee kan je best wel coole animaties op een eenvoudige maar toch professionele manier maken
  2. VoiceBunny (optioneel) – voor  crowd voice-overs – ik wou hier eerst wat mee experimenteren maar het aanbod Nederlandstalige stemmen is maar pover, en uiteindelijk had het geen toegevoegde waarde voor mijn eerste filmpje.
  3. Youtube – om het filmpje te hosten en het daarna op deze site te kunnen insluiten

En een script. Om de essentie van je product neer te schrijven. Voor mij was dit een test om de focus van Rentaloft begin januari 2013 opnieuw helder te krijgen, door een eenvoudige formule te volgen:

1. Beschrijf het probleem van je publiek/klanten
2. Bied een oplossing
3. Leg uit waarom jouw oplossing ideaal is

Nu 2013 net gestart is, is het misschien goed nog eens wat transparantie te bieden in mijn denkproces rond Rentaloft. Lange termijn blijft het uiteraard de bedoeling de loft permanent te kunnen verhuren voor korte termijn projecten. En dus niet de particulieren-markt op te moeten. Maar de hele onderneming blijft ook een leer- en experimenteerproces. Op vlak van operationele efficiëntie, marketing-uitprobeersels enz.

Hieronder een paar inzichten uit het initiële business plan dat werd uitgewerkt om de bank mee over de streep te trekken.

Zoals je kan lezen, kreeg het basis-idee vorm door maatschappelijke trends te spotten:

  • Spontane vraag om de locatie voor een fotoshoot te huren (altijd een goed teken als een markt je spontaan bereikt)
  • Steeds vaker de zoektocht naar locaties die authenticiteit uitstralen – en dus een ‘bewoonde’ indruk nalaten
  • Een bepaalde “nood” voor een unieke moderne loft locatie die volledig uitgerust is en heel wat mogelijkheden biedt
  • Gebrek aan innovatieve ideeën, en dus opportuniteiten, in de klassieke vastgoedmarkt
  • Wannabe-modellen die zichzelf wensen te profileren en daarvoor leuke binnenlocaties zoeken
Het idee

Het idee

Uiteraard is trendspotting en ideeën opdoen 1 zaak.  Zowat het makkelijkste. Het zorgt nog niet voor een terugkomend publiek. Dat formuleerde ik toen als volgt: het belangrijkste segment voor Rentaloft zijn marketeers met passie zijn.  Waarmee ik vooral voor ogen had:

 

Met een duidelijke focus op fotografie-lovers en hun netwerk, waarbij werd aangegeven dat dit vertaald moest worden in de strategische aanpak rond Facebook Ads (waar ik op dit ogenblik trouwens al een hele tijd niets meer mee doe).

Dit alles brengt me dan opnieuw bij het product zelf: de loft, waarbij duidelijk is dat bovenstaande personen tijdelijk het recht krijgen de loft te gebruiken voor een welbepaalde periode in ruil voor een fee. Het voordeel hierbij voor de huurder is dat hij tijdelijk het voordeel heeft van de loft, zonder de volledige kosten te moeten dragen als eigenaar. Waarna ik uiteraard een opsomming gaf van de waarde van het loft.

Target audience Rentaloft

En dat is summier wat je leert in onderstaand filmpje.

Aan mij nu om hiervan afgeleiden uit te werken, en die eventueel als verschillende landingspagina’s te gebruiken.