Ervaring van een Amerikaan die een appartement kocht om op AirBnB te verhuren | RentALoft

Ervaring van een Amerikaan die een appartement kocht om op AirBnB te verhuren

John Wheatley kocht in 2012 een appartement met als enige doel die via de website AirBnB, een marktplaats voor de verhuur en boeking van privé-accomodaties, te verhuren. In een interessant, open artikel deelt hij een aantal inzichten over dit project. De markt (VS) is uiteraard volledig anders, maar een aantal tactieken kunnen wel ook bij ons toegepast worden.

john weatley

Hieronder zijn indrukwekkende cijfers:

Kosten

 • Kost van het appartement: $40,000 (Sic! Probeer dat eens te doen in België of Nederland)
 • Renovatie en decoratie: $10,000

Omzet

 • November 2012 – November 2013: $19,613
 • Gemiddeld maandomzet: $1,634
 • Maandwinst: $1,134 (na opkuis, facturen en uitgaves)
 • Jaarwinst: $13,608

Aan het tempo van zijn jaarwinst is zijn appartement in amper 4 jaar volledig afbetaald.

Zijn take-aways bij dit project:

 1. Om snel wat positieve recensies te vergaren en dus aantrekkelijk te maken voor mogelijke huurders, kan je maar beter de huurprijs aanvankelijk laag houden
 2. Zorg voor professionele foto’s van je interieur – en maak hierbij eventueel gebruik van de gratis dienst van AirBnB (denk wel niet dat die dienst onze regio bereikt)
 3. Neem een goede property manager/schoonmaker in dienst
 4. Ga verstandig om met check-in/check-out tijdstippen zodat je die efficiënt doet verlopen (zeker voor de schoonmaak)
 5. Koop van alles drie of vier verschillende sets (handdoeken, badlinnen etc). Vrij logisch trouwens, want anders moet je alles op een paar uur tijd (tussen in-en uitchecken) gewassen krijgen.
 6. Koop een Nest thermostaat zodat de verwarming (of airco) automatisch wordt afgeschakeld als gedurende een vooraf ingestelde tijd niemand meer aanwezig is
 7. Grootste uitdaging is het overhandigen van de sleutel. Hij raadt daarom de aankoop van een Lockitron aan, een toestel waarmee je jouw deur kan openen of vergrendelen via je smartphone. Maar denk dat deze tip hypothetisch is, want bij mijn weten zijn die nog steeds niet geleverd.

lockitron

Lees het hele artikel