Hoe organiseer je een succesvolle fotoshoot? | RentALoft

Succesvolle fotoshoot

Een succesvolle fotoshoot organiseer je door een zorgvuldige planning en aandacht voor detail. Een van de ergste dingen die je kunt doen als fotograaf is onachtzaam omgaan met tijd. Als je op voorhand grondig over de shoot nadenkt, zal het eigenlijke shooten niet alleen losjes verlopen, maar ook het model zal zich beter op zijn of haar gemak voelen. En rustigere personen komen altijd beter over.

Benodigdheden:

  • Een coole fotostudio of fotografie locatie
  • Fotografie-verlichting
  • Versnaperingen
  • Water, of wat straffer spul

Instructies

1
Reserveer een goede locatie om je fotoshoot te houden. Bij sommige fotostudio’s en productie-bedrijven huur je de studio ruimte per uur, een halve dag of per volledige dag. Je kiest best een studio of locatie die goed verlucht is, aangename muziekmogelijkheden heeft, comfortabel is voor het model dat je fotografeert, en groot genoeg is voor verlichting en apparatuur.

2
Check goed met de persoon of organisatie die jou inhuurt waarvoor de foto’s zullen dienen. Afhankelijk van het project, kan je gevraagd worden om het aangezicht in beeld te brengen, groepsfoto’s te maken of een orginele compositie in elkaar te steken.

3
Check de ruimte en bepaal de hoeveelheid licht nodig voor de shoot. In de ruimte moet je ook minstens drie wandcontactdozen hebben om overbelasting van de stroomonderbrekers te vermijden.

4
Neemt contact op met het model dat je van plan bent te fotograferen en check de beschikbaarheid. Goede afspraken hebben een impact op de voorbereiding, het huren van de apparatuur, en alle items/attributen.

5
Je zorgt er best voor dat je twee tot drie dagen voor de shoot alle benodigdheden hebt. Idealiter test je het gehuurde apparatuur al even uit voor aanvang van de shoot. Niets zo vervelends als samen met de styliste en het model te moeten vaststellen dat er een kink in de kabel is.

Extra tips.

Koop voldoende eten en drinken voor de aanwezigen. Sommige fotoshoots kunnen lang duren, en het is jouw taak ervoor te zorgen dat iedereen zich te allen tijde op zijn gemak voelt.

Indien het kan, vermijd je ook het afbreken van de set-up of bepaalde opgezette scenes totdat je zeker bent van het resultaat. En je het ook met je klant al snel even hebt kunnen aftoetsen. Re-shoots zijn een pak makkelijker als alles nog in dezelfde staat is opgesteld.

Andere tips? Shoot!