Food for Energy: video-recepten | RentALoft

Food for Energy: video-recepten

Iedereen kent de voedingsdriehoek wel, dat hulpmiddel voor diëtisten, voorlichters en scholen om een gezonde voeding uit te leggen. In 2005 werd er aan die piramide onderaan een laagje toegevoegd: sporten en beweging. Op zich eerder als symbolische daad, toch is dat laagje een essentiële voorwaarde voor een gezonde voeding en levenswijze. Dat begrepen Paul Van den Bosch en Bob Verbeeck maar al te goed wanneer zij in 2009 Energy Lab uit de grond stampten, het trainings- en begeleidingscentrum voor recreanten en topsporters. Ondertussen stelt het bedrijf al een twintigtal jonge mensen tewerk, en is het een mooie exponent van een toegenomen trend om het mentale en het fysieke bij ieder van ons perfect in balans te krijgen.

2016-12-13_1401

Dat een trainingscentrum ook enorm veel belang hecht aan voeding, zie je niet alleen als je naar hun lijstje medewerkers kijkt, maar ook hun foodforenergy.be blog raadpleegt. Je krijgt er tips over sportvoeding, voeding en gezondheid, maar ook een aantal lekkere snel bereide recepten.

In video-vorm. Slim, want het is ondertussen geweten dat de belangrijkste strategie in content marketing vandaag de dag video is. Of het nu filmpjes op Facebook, Twitter, Snapchat of YouTube zijn, de inhoud die je voor je zaak of merk moet uitwerken en vermarkten op sociale media is video.

Logisch ook, als je erover nadenkt. Technologie leidt mensen naar video omdat het méér informatie makkelijker communiceert dan via tekst of foto’s. En de tools om video te produceren en communiceren werden bovendien beter en goedkoper.

14656399_694281274064104_7650215861495992124_n

Jolien Lewyllie en Evelyne Coppens, sportdiëtisten en de inhoudelijke input voor de FoodForEnergy  website, kwamen in het verleden naar de loft voor de uitwerking van hun gezonde receptjes.

Voor updates volg je best hun Facebook pagina, waarop nieuwe recepten na een tweede opnamedag weldra zullen verschijnen.

Hieronder zie je de voorbereidingen van hun eerste draaidag.


Maar ook de video-receptjes zelf zijn een aanrader voor elke sporter die graag het moto mens sana in corpore sano nastreeft.

Mijn favorieten: de gezonde homemade pizza en de energierijke smoothie. Enjoy!